UA / RU
Підтримати ZN.ua

КОНВЕРТ ПЕНСІЇ НЕ ПОМІЧНИК...

Кабінет міністрів України планує запровадити персоніфікований облік працюючих громадян, що спрямовано на виведення української економіки з тіні, повідомив міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв...

Кабінет міністрів України планує запровадити персоніфікований облік працюючих громадян, що спрямовано на виведення української економіки з тіні, повідомив міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв.

Виступаючи в п’ятницю в парламенті з інформацією про хід виконання закону про встановлення розміру мінімальної зарплати на 2003 рік, він підкреслив, що на сьогодні близько 50% зарплат в Україні виплачується «у конвертах».

Запровадження персоніфікованого обліку працюючих громадян відповідно до законодавства України в пенсійному забезпеченні, на думку міністра, дозволить «зробити громадянина своїм союзником», і працюючі громадяни зможуть контролювати виплату зарплати, оскільки від цього залежить їхня пенсія.

Відповідаючи на запитання депутатів, М.Папієв підкреслив, що на сьогодні загальна заборгованість по зарплаті в Україні на підприємствах складає більш як 2,3 млрд. грн. Водночас, за словами міністра, перед працівниками бюджетної сфери заборгованості немає.