UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хто у коаліції в резерві?

Коаліція в парламенті України розгляне питання заміни міністрів, які пішли у відставку, після проведення необхідних регламентних процедур...

Коаліція в парламенті України розгляне питання заміни міністрів, які пішли у відставку, після проведення необхідних регламентних процедур.

Таке рішення ухвалено на засіданні ради коаліції, присвяченому питанню відставки міністрів, у четвер увечері, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«При цьому взято до уваги, що голова Верховної Ради дав відповідні доручення профільним комітетам», — говориться в рішенні ради.

«Розуміючи, що суспільству і державі було б корисним розширення коаліції, продовження політичної реформи, передусім посилення ролі місцевих рад і нейтралізація штучного напруження по лінії Схід—Захід, антикризова коаліція заявляє про те, що стабільність влади буде забезпечена за будь-якого розвитку політичної ситуації. Водночас вона не заперечує проти розширення коаліції або за рахунок фракцій парламенту, або за рахунок індивідуального членства на основі положення регламенту», — зазначається в рішенні.

У засіданні, зокрема, брали участь голова Верховної Ради Олександр Мороз, прем’єр-міністр Віктор Янукович, перший заступник голови парламенту Адам Мартинюк, віце-прем’єр Андрій Клюєв, керівники депутатських фракцій, які входять до ради коаліції.

Як повідомлялося, у відставку пішли міністри, призначені в уряд за квотою «Нашої України» — міністр юстиції Роман Зварич, міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко і міністр культури та туризму Ігор Ліховий.

У даний час до парламентської коаліції входять Партія регіонів, Соціалістична і Комуністична партії.