UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГРОМАДСЬКИЙ ДІАЛОГ ТРИВАТИМЕ В УКРАЇНІ

У четвер завершила свою роботу в Україні місія Всесвітнього банку, метою якої було визначити осно...

У четвер завершила свою роботу в Україні місія Всесвітнього банку, метою якої було визначити основні напрями реалізації проекту «Діалог для реформ», повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» у представництві банку в Україні.

Метою цього нового проекту є підвищення відповідальності й підзвітності представників органів державної влади і розробка механізмів участі громадськості в прийнятті рішень, що безпосередньо впливають на життя громадян.

У рамках проекту також передбачена низка заходів, спрямованих на поліпшення законодавства, що регулює діяльність громадських організацій, і створення умов для розвитку громадянського суспільства в Україні, повідомили в представництві.

Під час роботи місії було досягнуто домовленостей про заходи першої стадії проекту. Зокрема, планується розробити механізм і провести громадські консультації з питань формування бюджету, з пенсійної реформи і стратегії подолання бідності.

Пілотні проекти будуть ініційовані Всесвітнім банком у Чернігівській і Львівській областях.

Проект «Діалог для реформ» реалізується Міністерством економіки і з питань європейської інтеграції України за участю Міністерства фінансів, Міністерства праці і соціальної політики України та інших міністерств і обласних державних адміністрацій.

Проект фінансується за рахунок коштів гранта Фонду інституціонального розвитку Всесвітнього банку.

Публічна презентація проекту запланована на другу половину травня 2002 року.