UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ знову рятує Мельника?

Схоже, міністру МВС Ю.Луценку незабаром доведеться знову скаржитися на те, що Генпрокуратура заважає саджати бандитів у тюрми...

Схоже, міністру МВС Ю.Луценку незабаром доведеться знову скаржитися на те, що Генпрокуратура заважає саджати бандитів у тюрми. В середині березня він заявляв, що наближається остаточна зачистка Криму від залишків ОЗУ «Башмаки» та «Сейлем», і серед інших обіцяв затримання депутата, котрий підозрюється в причетності до організації та виконання низки замовних убивств із використанням вогнепальної зброї. Улов слідчої спецбригади МВС, яка займається старими «розстрільними» справами в Криму й базується в Одесі, останнім часом багатий: за арештом футбольного діяча Карасьова слідував арешт його клубного колеги й кримського депутата Аронова, який відсиджувався в Ізраїлі, потім — депутата Сакської райради Татарашвілі (за версією правоохоронців він вчинив втечу із зони й змінив прізвище на Таташвілі), а також підозрюваного в бандитизмі депутата Залізничної райради Симферополя Ісаєва на прізвисько Штірліц. Внаслідок цього кілька кримських депутатів мали почуватися дуже незатишно, тому що кільце навколо них звужується зримо.

У зв’язку з цим, безсумнівний інтерес викликає документ, копія якого є в розпорядженні «ДТ». 8 квітня зам­прокурора АРК О.Домников направляє начальнику главку МВС у Криму М.Ільїчову такий лист: «Відповідно до запиту Генеральної прокуратури України, згідно з вимогами ст. 227 КПК України, прошу в термін до 11.00 години 09.04.08 надати в прокуратуру АР Крим усі матеріали перевірок, які знаходяться в ГУ МВС України в АР Крим і його територіальних підрозділах, в тому числі проведених відповідно до ст. 97 КПК України щодо заяв і повідомлень про неправомірні дії депутата Верховної Ради Криму Мельника О., кримінальні справи, порушені щодо нього, у яких йому висунуте обвинувачення, а також ті кримінальні справи, в яких Мельника О. допитували чи він підлягав допиту як свідок».

Нагадаємо, що 2006 року цей депутат затримувався міліцією за підозрою у скоєнні тяжких злочинів, проте заступник генпрокурора Р.Кузьмін не підписав подання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, оскільки «не було зібрано достатньо доказів». Що за поспіх тепер і, головне, навіщо прокуратура зажадала всіх матеріалів, пов’язаних з Мельником, буквально протягом неповної доби? У когось є побоювання, що зібрані після перерахованих арештів показання можуть дати «достатньо доказів»? Хто підписав запит із ГПУ, на жаль, невідомо. Та наміри не просто наглядові, судячи з того, що в Симферополь прибула група з ГПУ чисельністю вісім осіб.