UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова ЦВК: Скорочення реєстру виборців в окремих регіонах – результат добросовісної роботи

Різке скорочення реєстру виборців в окремих областях України – результат добросовісної роботи с...

Різке скорочення реєстру виборців в окремих областях України – результат добросовісної роботи співробітників служби реєстру в цих регіонах, і не є результатом політичних інтриг, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» керівник ЦВК Володимир Шаповал.

Зокрема, на питання про те, чому в Донецькій і Дніпропетровській областях реєстр був скорочений на 100 000 чоловік, а в Закарпатській області – тільки на 279, керівник ЦВК відповів: «В одних випадках списки виборців справді уточнюються, в інших, по-моєму, відбувається імітація діяльності».

При цьому Шаповал упевнений, що подібний дисбаланс в скороченні реєстру виборців не є результатом діяльності виборчих штабів.

«Далекий від думки, що штаби окремих кандидатів навмисно зривають роботу з уточнення виборчого реєстру. Але я не виключаю, що в цих штабах інформовані про стан речей і можуть використати ситуацію на свою користь», — констатував керівник ЦВК.

За інформацією «Дзеркала тижня», заступником голови ЦВК Жанною Усенко-Чорною були розіслані листи головам держадміністрацій, в яких вона звинуватила регіональні виконавчі структури у фактичному саботажі роботи з уточнення даних реєстру. Зокрема, в деяких районних органах ведення реєстру оброблено менше 2% необхідної інформації.

Докладніше читайте в інтерв'ю Сергія Рахманіна з Володимиром Шаповалом у свіжому номері «ДТ».