UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гірке лідерство

Угорщина посідає перше місце в Європі за числом жителів, які померли від раку, заявили в середу пре...

Угорщина посідає перше місце в Європі за числом жителів, які померли від раку, заявили в середу представники Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) напередодні відзначуваного 4 лютого Всесвітнього дня боротьби з раком.

За їхніми словами, на кожні 100 тис. жителів Угорщини припадає 458 випадків смерті від цього захворювання.

Росія і Україна посідають друге місце за числом жителів, які померли від раку. У цих країнах на кожні 100 тис. населення припадає 347 смертельних випадків.

Як заявили представники ВООЗ, кількість смертельних випадків, спричинених раком, в Європі поступово зростатиме. При цьому, за їхніми словами, можна було б запобігти майже 40% випадків захворювання на рак, якби люди вели здоровий спосіб життя і вдалося поліпшити механізми виявлення раку. Щоб знизити ризик захворювання на рак, необхідно менше перебувати на сонці, а також обмежити споживання алкоголю та тютюну.

Як заявили представники ВООЗ, у країнах Європи ризику захворіти на рак найбільше піддаються люди з низьким і середнім рівнем доходу, котрі меншою мірою усвідомлюють фактори цього ризику, а також мають обмежений доступ до ефективної медичної допомоги.

За словами представників ВООЗ, 72% смертельних випадків, спричинених раком, зафіксовано в країнах із низьким або середнім рівнем доходу на душу населення. Попри зусилля, які докладаються для зменшення уживання тютюну, рак легень залишається головною причиною смертності.