UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС—УКРАЇНА: КРОКИ ДО ПРОГРЕСУ

Україна повинна активізувати роботу зі створення органу державної влади, відповідального за врег...

Україна повинна активізувати роботу зі створення органу державної влади, відповідального за врегулювання всіх міграційних процесів, а також і далі працювати над правовим оформленням державного кордону з Росією та Білоруссю.

Такі першочергові пропозиції висунув Європейський Союз у рамках робочої зустрічі, присвяченої оцінці реалізації Україною заходів плану-графіка імплементації Плану дій ЄС у сфері юстиції та внутрішніх справ, що відбулася цього тижня в Брюсселі, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Від Євросоюзу в зустрічі взяли участь представники Генерального директорату зовнішніх зв’язків і Директорату з питань розширення. Українську делегацію було представлено Міністерствами юстиції та внутрішніх справ, Державною прикордонною службою й адміністрацією Президента.

Під час зустрічі делегати України проінформували про законодавчі, нормативні, адміністративні й організаційні заходи, вжиті у пріоритетних напрямах — питаннях реадмісії та міграції, прикордонного співробітництва, боротьби з «відмиванням» грошей, корупцією, торгівлею людьми й наркотичними засобами. За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, представники ЄС відзначили значний прогрес України у сфері боротьби з торгівлею людьми й у боротьбі з наркобізнесом.

Як повідомили в Мін’юсті, після додаткових консультацій представники ЄС також визнали успіхи України в боротьбі з «відмиванням» коштів. Сторони домовилися, що в разі ухвалення FATF рішення про виключення країни з «чорного списку» держав, які не співпрацюють у боротьбі з «відмиванням» грошей, ця мета плану-графіка вважатиметься виконаною Україною в повному обсязі.

Повну оцінку реалізації Україною заходів, передбачених планом-графіком у сфері юстиції та внутрішніх справ, Євросоюз дасть напередодні наступного засідання «Трійки ЄС — Україна» на рівні міністрів юстиції та внутрішніх справ, яку орієнтовно заплановано на лютий 2004 року, повідомив О.Лавринович.