UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерт: Ситуація з підготовкою українських стадіонів до Євро-2012 покращилась

Темпи підготовки більшості українських стадіонів до Євро-2012 не викликають особливих побоювань, х...

Темпи підготовки більшості українських стадіонів до Євро-2012 не викликають особливих побоювань, хоча господарям арен доведеться виконати значний обсяг робіт, впевнений футбольний експерт, кореспондент офіційного сайту УЄФА в Україні Ігор Лінник. Винятком, на його думку, є тільки стадіон у Львові.

«Дніпропетровський 30-тисячник уже зданий в експлуатацію і викликає захоплення вболівальників місцевого «Дніпра». Дедалі виразніше проступають контури донецької «Донбас-Арени». Швидкими темпами рухається модернізація стадіону «Металіст» у Харкові, земельні роботи активно ведуться й на одеському «Чорноморці», — відзначає експерт.

Ніщо, на його думку, не перешкоджає тепер і модернізації столичного НСК «Олімпійський», яка почнеться вже наступного місяця.

«У перших числах грудня розпочинається монтаж нових конструкцій на київському НСК «Олімпійський», участь якого в проекті відзначено червоним грифом УЄФА. На щастя, останню перепону на шляху спорудження у столиці сучасного спорткомплексу благополучно усунуто (горезвісний ТРЦ «Троїцький» — демонтований)», — констатував Ігор Лінник.

Проте у Львові, за словами експерта, ситуація різко відрізняється від загальноукраїнської тенденції.

«Винятком тут, як і раніше, є Львів, де тендерні процедури 5 листопада зайшли на черговий виток, а дату початку будівництва зсунуто на невизначений термін», — нагадав він.

Разом з тим Лінник підкреслив, що навіть найсучасніші українські стадіони доведеться адаптувати під специфічні вимоги Євро-2012.

«Загальне лихо вітчизняного стадіонобудування — відсутність досвіду, адаптованого під стандарти глобальних футбольних турнірів. Інакше кажучи, навіть те, що прийнятне на рівні найбільш рейтингових клубних змагань — Ліги чемпіонів або Кубка УЄФА, не завжди годиться для Євро», — пояснив він.

Детальніше читайте у статті Ігоря Лінника «Євро-2012» у свіжому номері «ДТ».