UA / RU
Підтримати ZN.ua

Є про що радитися і що вирішувати

Під час візиту президента США Джорджа Буша до Києва Україна може ще раз довести свої аргументи в прагненні приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО...

Під час візиту президента США Джорджа Буша до Києва Україна може ще раз довести свої аргументи в прагненні приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО.

Про це заявив президент України Віктор Ющенко під час телевізійного інтерв’ю в четвер.

«Візит президента США є цікавим у тому сенсі, що українська сторона може ще раз довести свої аргументи, чому для нас це рішення є таким знаковим, таким потрібним», — заявив В.Ющен­ко.

Президент зазначив, що жодна з країн не виступає проти приєднання України до ПДЧ. «Жодна країна не висловилася проти приєднання до ПДЧ, ті слова були сказані в контексті приєднання України до НАТО... у нас немає противників цього процесу на сьогодні», — висловив переконання В.Ющенко.

Президент також зазначив, що під час державного візиту Джорджа Буша в Україну сторони розглянуть питання спільного співробітництва у восьми напрямах.

«Цей візит буде присвячено плану дій на 2008—2009 роки. Для цього буде сформовано окрему дорожню карту, де будуть порушені питання співробітництва практично у восьми напрямах, починаючи з режиму торгівлі й закінчуючи темою космосу, питаннями утилізації боєприпасів, технічними програмами, авіацією, співробітництвом в ядерній енергетиці», — повідомив президент.

Він зазначив, що співробітництво США і України в окремих галузях розвивається динамічно, проте, на думку президента, сторонам треба вже перейти від «експериментального етапу до нового, більш конкурентного співробітництва».