UA / RU
Підтримати ZN.ua

Двері НАТО залишаються відчиненими

«Україна не втратила шансу рухатися вперед і вступити до альянсу, бо вона визначила для себе стратегічний напрям зовнішньої політики...

«Україна не втратила шансу рухатися вперед і вступити до альянсу, бо вона визначила для себе стратегічний напрям зовнішньої політики. Як швидко це буде зроблено, залежить від того, наскільки скоординовано діятимуть наші органи влади, по-перше. По-друге, наскільки ми хочемо побудувати в себе державу, в якій є стандарти НАТО, і, по-третє, — наскільки сильною буде воля та щирість у підтримці курсу НАТО серед ключових політичних гравців нашої держави», — заявив міністр оборони України А.Гриценко в інтерв’ю журналістам, відповідаючи на запитання агентства «Інтерфакс-Україна» в п’ятницю у Києві.

Говорячи про майбутній Ризький саміт, міністр підкреслив, що це «саміт НАТО й туди не запрошують ані Україну, ані Росію, ані інші держави, які не є членами альянсу». «Не було такого, що нас запросили, потім — відмовили. Це неправда», — додав він.

Відповідаючи на запитання агентства про те, чого може Україна очікувати від саміту, А.Гриценко зауважив: самміт НАТО визначить принципи, які вважає для себе ключовими. «Гадаю, там буде підкреслено, що двері НАТО відчинені — це абсолютно точно. Хто в них увійде — залежатиме саме від цієї країни», — підкреслив він.