UA / RU
Підтримати ZN.ua

«До останнього патрона»

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що політичні сили зможуть продовжити консультації з розблокування роботи парламенту в наступних два непленарних тижні...

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що політичні сили зможуть продовжити консультації з розблокування роботи парламенту в наступних два непленарних тижні.

Про це він сказав у п’ятницю, закриваючи пленарне засідання Верховної Ради.

За словами А.Яценюка, парламент, як завжди, став заручником. Він відзначив, що проблема виникла не в стінах парламенту й не інспірована депутатами. «Проблема виникла на рівні відносин різних гілок влади», — підкреслив він.

Спікер також відзначив, що він як глава Верховної Ради захищатиме цей парламент, яким би він не був, «до останнього патрона».

Арсеній Яценюк заявляє, що «немає жодних правових підстав, які б зупиняли процес формування нової коаліції». Спікер підкреслив, що для цього необхідне рішення фракцій.

За словами А.Яценюка, якщо є нова коаліційна угода — «будь ласка, вона відповідає вимогам закону, покладіть цю коаліційну угоду на стіл, і буде задеклароване те, що є нова коаліція».

При цьому спікер підкреслив, що якщо такого рішення фракцій і відповідного документа немає, парламент повинен очікувати рішення Конституційного суду.