UA / RU
Підтримати ZN.ua

БЕЗ ЖЕРТВ І РУЙНАЦІЙ

Голова комітету у справах релігій при Раді міністрів Криму Володимир Маліборський заявляє, що кон...

Голова комітету у справах релігій при Раді міністрів Криму Володимир Маліборський заявляє, що конфлікт у кримському селі Морське, пов’язаний із демонтажем установленого на горі біля села православного хреста, врегульовано.

Про це він заявив у четвер на прес-конференції в Сімферополі.

Як раніше повідомлялося, 25 жовтня на горі Каматра біля села Морське представники православної громади встановили 8,5-метровий металевий хрест, однак через кілька годин хрест демонтували представники мусульманської громади, обурені фактом установлення хреста на горі, під якою знаходиться мусульманський цвинтар. Ця подія викликала протистояння жителів Морського, у якому мешкає близько тисячі російських і українських і близько кримськотатарських сімей.

Погоджувальна комісія, до якої увійшли найавторитетніші представники православної та мусульманської громад, голова Морської сільради, співробітник представництва Президента в Криму, представники Судакської адміністрації й комітету у справах релігій, дійшла згоди про встановлення поклінного хреста біля берегової межі на вершині іншої гори, на схилі якої знаходиться православний цвинтар, повідомив В.Маліборський.