UA / RU
Підтримати ZN.ua

Або соцстандарти — або транш

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов переконаний, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) не надасть Україні четвертого траншу кредиту за програмою stand-by, якщо набере чинності закон про підвищення соціальних стандартів...

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов переконаний, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) не надасть Україні четвертого траншу кредиту за програмою stand-by, якщо набере чинності закон про підвищення соціальних стандартів.

«Безперечно, ні», — сказав він в ефірі «5 каналу» в четвер увечері, відповідаючи на запитання про можливість чергового траншу в разі набрання чинності законом про підвищення соціальних стандартів.

О.Турчинов стверджує, що одним із завдань, які поставили лідер Партії регіонів Віктор Янукович і президент України Віктор Ющенко, є «розірвати співробітництво Кабінету міністрів із Міжнародним валютним фондом».

— І напередодні президент відмовився навіть спілкуватися з представниками МВФ, чого не було за останні кілька років, — додав перший віце-прем’єр.

Як повідомлялося, восени 2008 року МВФ ухвалив рішення про виділення Україні кредитів у рамках програми stand-by у розмірі близько 17 млрд. дол. За минулий час Україна вже отримала три транші на загальну суму майже 11 млрд. дол.