UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Китаї в молоці знову виявлено меламін

Близько 26 тонн молочного порошку з підвищеним вмістом небезпечної хімічної речовини меламіну виявлено у місті центрального підпорядкування Чунціні на південному заході Китаю, повідомили місцеві ЗМІ.

Як показали результати проведеної перевірки, виробником отруєного молочного порошку є одна з компаній автономного району Внутрішня Монголія (АРВМ).

Повідомляється, що продукти, які мали бути приготовані на основі закупленого у АРВМ порошку, не потрапили у продаж. Затримку з їх виробництвом було викликано ремонтом устаткування чунцінської компанії.

Речовина меламін стала широко відомою після скандалу, що вибухнув у 2008 році, який було викликано додаванням компанією "Саньлу" цієї хімічної речовини в молоко і молочні суміші для підвищення рівня протеїну. Жертвами стали шість малюків, майже 300 тис. дітей захворіли на сечокам'яну хворобу.

У Китаї посилюється контроль над безпекою продуктів харчування. Зокрема, як повідомлялося, нещодавно з китайського кримінального кодексу було виключено низку статей, за якими передбачалася смертна кара, однак додано статтю, що стосується безпеки продуктів харчування, за якою може виноситися смертний вирок.