UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент підписав закон, за яким за підробку ліків можна отримати 10 років в'язниці

Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання фальсифікації лікарських засобів», повідомляє президентська прес-служба.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла цей закон 8 вересня.

Відповідно до закону, умисне виготовлення фальсифікованих лікарських засобів, а так само придбання, перевезення, пересилання або зберігання з метою збуту або збут свідомо фальсифікованих лікарських засобів, якщо такі дії створили загрозу для життя чи здоров'я особи, або здійснені у великих розмірах, - карається штрафом від 1 тис. до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 34 тис. грн) або обмеженням свободи на термін до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини та устаткування для їх виготовлення.

Ті самі дії, здійснені повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або в особливо великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров'я людини, а так само виробництво фальсифікованих лікарських засобів, - караються позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини та устаткування для їх виготовлення.

Якщо дії спричинили смерть людини або інші тяжкі наслідки, покарання - позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини, устаткування для їх виготовлення і майна.