UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр охорони здоров'я пропонує легалізувати гонорари лікарям

Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко виступає за легалізацію гонорарів лікарям від пацієнтів. Про це він заявив в інтерв'ю виданню «Главред».

«Я б узаконив гонорари лікарям. При цьому пацієнт і лікар вступали б у ділові відносини і складали б про це відповідний договір, де обговорювалися б обов'язки сторін, і в разі невиконання лікарем умов договору пацієнт міг би звернутися до суду. Офіційний статус гонорару дозволив би стягувати з нього податок, як з будь-якого виду доходу фізичних осіб», - сказав О.Аніщенко.

Міністр сподівається, що пункт про легалізацію гонорарів включать до закону про страхову медицину.

«Вважаю, що нам треба навчитися приймати нестандартні рішення, навіть якщо вони нам і не дуже подобаються. Можливо, такий підхід знайде своє відображення в законі про страхову медицину», - заявив він.

Нагадаємо, очікується, що в ході повторного розширеного засідання Кабінету міністрів і комітету з реформ 21 грудня голова держави Віктор Янукович підведе підсумки виконання доручень, даних ним на попередньому розширеному засіданні 2 листопада. На попередньому засіданні президент закликав добровільно піти у відставку чиновників, які не можуть впоратися з проведенням реформ.

Станом на початок листопада, за інформацією ZN.UA , в зоні ризику опинилися: міністр освіти Дмитро Табачник, міністр оборони Михайло Єжель, міністр культури Михайло Кулиняк та міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко. Окрім того, як повідомило джерело, втратити посаду може міністр фінансів Федір Ярошенко.