Асоціація дієтологів України рекомендує не знижувати градус алкогольних напоїв в ході новорічного застілля. Про це на прес-конференції повідомила віце-президент асоціації Оксана Скіталінська.
«Щодо алкоголю, якщо ви обираєте алкоголь, оберіть один якийсь вид алкоголю, його і потрібно дотримуватися. Я не закликаю пити, але я просто хочу сказати, якщо ви обрали якийсь градус, то його знижувати не потрібно - це не добре... Якщо ви п'єте, обов'язково потрібно перед тим добре закусити і це повинна бути їжа жирна і білкова. Жирна їжа обволікає слизову оболонку і не дає сильно всмоктуватися алкоголю, а білкова їжа, салати вони діють як сорбент, поглинаючи частину алкоголю», - сказала вона.
Знімати похмілля Скіталінська рекомендувала старим традиційним способом - вживанням огіркового розсолу.
За її словами, коли людина вживає розсіл, у неї збільшується обсяг циркулюючої крові і знімається, таким чином, інтоксикація, при цьому після вживання розсолу можуть виникнути проблеми з набряклістю.
У новорічному меню вона рекомендувала віддавати перевагу вареній, запеченій, тушкованій їжі, натуральним продуктам, а також мати при собі ферментні препарати на випадок переїдання. !zn
Читайте також:
Янукович відсвяткує Новий рік у колі сім’ї
Дві третини українців зустрінуть Новий рік вдома, витративши на свято близько 500 грн
Податкова попросила Дідів Морозів та Снігурок сплатити податки після святкування Нового року
В Україні з 25 грудня значно потеплішає, але на Новий рік дощу не буде