UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄВРОПЕЙЦІ ЗАКЛИКАЮТЬ КИТАЙ РЕВАЛЬВУВАТИ ЮАНЬ

Голова Єврокомісії Романо Проді закликав Китай ревальвувати юань із метою пом’якшення дисбалансу світової торгівлі, а також для вирішення проблеми «перегріву» китайської економіки...

Голова Єврокомісії Романо Проді закликав Китай ревальвувати юань із метою пом’якшення дисбалансу світової торгівлі, а також для вирішення проблеми «перегріву» китайської економіки. З цим закликом Р.Проді виступив на проведеній у Шанхаї в середині квітня конференції з проблем відносин між КНР і ЄС.

За словами Р.Проді, підвищення обмінного курсу юаня могло б справити стримуючий вплив на економічне зростання. «Зниження темпів зростання, надання їм стійкості — невід’ємна частина політики, спрямованої на забезпечення стабільного та гідного рівня життя», — сказав голова Єврокомісії.

Р.Проді зазначив, що ні він особисто, ні ЄС не мають права вимагати від КНР змін його нинішньої валютної політики. «Справа Китаю — приймати рішення не під тиском ззовні, а виходячи зі своєї власної відповідальності за глобальну стабільність», — сказав Р.Проді, додавши, що «Китай, як один із лідерів світової економіки, сам не зацікавлений у її дестабілізації».

При цьому глава Єврокомісії процитував оцінки експертів фінансової групи «Голдман Сакс», котрі пророкують, що до 2050 року Китай може стати найбільшою світовою економічною державою.