UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці активніше купують готівку: придбання валюти зросло на $5 млн 

Ймовірно йде процес відновлення приватних заощаджень

Купівля готівкової валюти зросла з $76,1 млн до показника $81,7 млн. Такі дані оперативної статистики валютного ринку оприлюднив Національний банк.

Динаміка зростання купівлі та динаміка спаду продажу валюти у готівці спостерігалась три дні поспіль. Продажі валюти впали з показника $48,7 млн до $45,4 млн.

Читайте також: Курс валют: бізнес прогнозує девальвацію гривні, ціни зростатимуть

Традиційні коливання валютного ринку можуть бути обумовлені необхідністю створити накопичення, оскільки напередодні чимала кількість громадян витрачала гроші, зокрема під час зимового періоду та на початку весни. 

В другій половині весни, зазвичай починається накопичення готівкових приватних валютних резервів, що і демонструє поточна динаміка продажів і купівлі.

У березні, купівля валюти мала більші показники, проте і продаж готівки був вищий та досягав показника понад $50 млн.

Серед світових трендів на валютно-фінансовому ринку став відомими тренд на зближення у вартості євро і американського долара. Це пов'язано з прогнозом ситуації на фінансову ринку, де американська Федеральна резервна система не поспішатиме зменшувати високі процентні ставки і виконає таку регуляцію лише за кілька місяців після зниження відсоткових ставок європейським центробанком.