UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент просить виявити причини збитків через зовнішні позики

Президент України Віктор Ющенко надіслав прем’єр-міністру Вікторові Януковичу листа з проханням провести службове розслідування причин збитків на суму близько 14 млн...

Президент України Віктор Ющенко надіслав прем’єр-міністру Вікторові Януковичу листа з проханням провести службове розслідування причин збитків на суму близько 14 млн. грн. через проведену Кабінетом міністрів зовнішню позику.

У листі президент зазначає, що 2006 року уряд здійснив низку зовнішніх позик, випустивши облігації зовнішньої державної позики.

Як зазначив Ющенко, отримані кошти розміром 35 млрд. японських єн не були конвертовані й використані, а нині перебувають на рахунку уряду в Держказначействі України. При цьому втрати на обслуговування цієї позики нараховуються за ставкою 3,2% річних, таким чином уже тепер збитки держави становлять близько 14 млн. грн.

У зв’язку з цим Ющенко просить Януковича з’ясувати причини, що призвели до таких збитків, в подальшому забезпечити проведення урядом більш вивіреної політики щодо здійснення зовнішніх позик і надати інформацію про здійснені з липня 2006-го по січень 2007-го зовнішні позики.