UA / RU
Підтримати ZN.ua

Піреус Банк збільшив зареєстрований статутний капітал до 510 млн. грн.

13 жовтня 2009 року Піреус Банк в Україні завершив державну реєстрацію збільшення статутного капіталу до 510 млн...

13 жовтня 2009 року Піреус Банк в Україні завершив державну реєстрацію збільшення статутного капіталу до 510 млн. грн. За повідомленням фінустанови, статутний капітал збільшений на 110 млн. грн. шляхом проведення закритого (приватного) розміщення акцій.

За словами голови наглядової ради ВАТ Піреус Банк МКБ Янніса Кіріакопулоса, збільшення розміру статутного капіталу проведено для підвищення ліквідності та подальшого розвитку діяльності Піреус Банку в Україні. Так, за 10 місяців 2009 року банк відкрив 10 нових відділень європейського зразка, які відповідають корпоративним стандартам Piraeus Bank Group.

Група Піреус Банку — одна з провідних фінансових установ Південної та Східної Європи з активами 54 млрд. євро і капіталом 3,3 млрд. євро (станом на 30.06.2009 р.). Заснований у 1916 р., Піреус Банк сьогодні здійснює діяльність у Греції, Україні, Румунії, Болгарії, Єгипті, Албанії, Сербії, на Кіпрі, а також у світових фінансових центрах Нью-Йорка та Лондона. Piraeus Bank S. A. — головна організація Групи Піреус Банку (Piraeus Bank Group). До неї входять 10 банків і 21 компанія, які надають повний спектр фінансових послуг.

В Україні Піреус Банк представлений у 14 регіонах і надає повний комплекс банківських послуг приватним особам, малому та середньому бізнесу, а також корпоративним клієнтам.

Банк є членом Асоціації українських банків, учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також входить у число банків, уповноважених Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій та грошової допомоги.

Другого жовтня незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило присвоєний Піреус Банку в березні 2009 р. найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5»), що характеризує спроможність банку вчасно та в повному обсязі робити виплати за вкладами.