UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія виділить $5,5 млрд фінансової допомоги Україні – прем’єр

Також Кісіда анонсував онлайн-саміт G7 24 лютого, у якому візьме участь Зеленський.

Японія планує надати Україні додаткову фінансову допомогу в розмірі 5,5 мільярда доларів. Нову підтримку анонсував прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда під час виступу на глобальному форумі в Токіо, пише Associated Press.

Він зазначив, що Україна досі потерпає від російського вторгнення, а її населення продовжує потребувати допомоги для повернення свого повсякденного життя й відновлення інфраструктури, значно пошкодженої ворожими атаками.

Кісіда також оголосив, що до наступного саміту "Великої сімки", який відбудеться в онлайн-форматі 24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну, долучиться президент нашої країни Володимир Зеленський. Прем’єр Японії виступить організатором засідання.

Читайте також: Японія передала Україні 259 генераторів для потреб енергосектору — Міністерство енергетики

У своїй промові глава японського уряду також пояснив, що майже рік тому вирішив ввести санкції щодо Росії, як держави Заходу, через "сильну занепокоєність тим, що Україна завтра може стати Східною Азією". 

За його словами, війна РФ проти нашої країни становить виклик для всього наявного міжнародного порядку, який демонструє кінець епохи після завершення Холодної війни.

Нагадаємо, на початку місяця уряд Японії виділив 170 мільйонів доларів на відновлення України.