UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова Ощадбанку: Компенсацію вкладів зупинити вже не можна

10 мільйонів вкладників Ощадбанку СРСР вже внесено до реєстру Ощадного банку України, а це означає,...

10 мільйонів вкладників Ощадбанку СРСР вже внесено до реєстру Ощадного банку України, а це означає, що вони у будь-якому випадку отримають компенсацію своїх втрачених заощаджень, — заявив в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» голова правління Ощадбанку України Анатолій Гулей.

«Ми рухаємося далі — все працює. Перевага цієї програми в тому, що хоча всі вважають, що вона закінчилася, вона продовжує існувати як окремий живий організм, — відзначив Гулей. — Люди приходять, реєструються, хтось приїжджає, хтось виїжджає, хтось оформляє спадщину чи дає довіреність».

За словами голови Ощадбанку, в процедурі виплат вже зроблено ключовий крок — розпочато процес інвентаризації та звірки з громадянами.

«Десять мільйонів чоловік у нас вже в реєстрі. Це означає, що вони у будь-якому разі одержать свої гроші — нехай не цього року, так наступного», — завірив Анатолій Гулей.

Він підкреслив, що фінансування програми компенсації вкладів триває регулярно: «По сто мільйонів кожні вісім днів ми одержуємо. На сьогодні близько 6 млн. чоловік вже одержали гроші».

Гулей також упевнений, що після внесення змін до бюджету-2008 фінансування програми компенсації вкладів не зупиниться.

«У найближчому майбутньому мають бути внесені зміни до бюджету, визначаться нові джерела фінансування і воно продовжиться. Цю машину зупинити вже не можна», — переконаний банкір.

Докладніше читайте в інтерв’ю Юрія Сколотяного з Анатолієм Гулеєм у свіжому номері «ДТ».