UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄДИНИЙ ПОДАТОК ЗРОСТЕ ВДЕСЯТЕРО?

Уряд України пропонує 2004 року збільшити «вилку» фіксованого податку для громадян, що працюють на патенті, із 20—100 грн...

Уряд України пропонує 2004 року збільшити «вилку» фіксованого податку для громадян, що працюють на патенті, із 20—100 грн. до 100—300 грн. Відповідно, єдиний податок для тих, хто працює за спрощеною системою оподаткування, має підвищитися з 20—200 грн. до 200—600 грн. Відповідна пропозиція міститься в проекті державного бюджету на 2004 рік, внесеному Кабінетом міністрів у парламент цього тижня.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», у пояснювальній записці Міністерства фінансів до проекту бюджету йдеться, що збільшення ставок єдиного податку для суб’єктів малого бізнесу, фіксованого податку на доходи фізичних осіб і плати за придбання торгового патенту дозволить одержати в місцеві бюджети додатковий ресурс на суму 0,7 млрд. грн.

Законопроектом передбачається, що такі зміни діятимуть до ухвалення спеціального закону про оподаткування фізичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності.

За інформацією першого заступника голови Державної податкової адміністрації України Олексія Шитри, ДПАУ в підготовці цих пропозицій участі не брала.