UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держфінпослуг полегшила життя компаніям зі страхування життя

Хоча в Державній комісії з регулювання ринків фінансових послуг ось уже півтора місяця не вирішене питання щодо легітимного її керівника, сам регулятор бадьоро приймає доленосні для небанківського сегмента рішення...

Хоча в Державній комісії з регулювання ринків фінансових послуг ось уже півтора місяця не вирішене питання щодо легітимного її керівника, сам регулятор бадьоро приймає доленосні для небанківського сегмента рішення. Цього тижня стало відомо про розпорядження Держфінпослуг, зареєстроване в Міністерстві юстиції 4 липня ц.р., яким лібералізується розміщення страхових резервів компаній зі страхування життя в кошти на поточних рахунках, банківські депозити й нерухомість.

Держфінпослуг внесла зміни в прийняті раніше «Правила розміщення страхових резервів зі страхування життя» від 26 листопада 2004 року №2875, відповідно до яких нині компанії зі страхування життя мають право розміщувати резерви в кошти на поточних рахунках у розмірі не більш як 10% від загального обсягу страхових резервів проти 5%, установлених раніше; у банківські депозити — у розмірі не більш як 20% в одному банку від загального обсягу страхових резервів проти 10%, установлених раніше, і в об’єкти нерухомості — не більш 10% в один об’єкт проти 5%, установлених раніше.

Крім того, розміщення резервів у цінні папери, довгострокове кредитування житлового будівництва, а також у галузі економіки не може перевищувати 35% від загального розміру резервів. Що стане з такими резервами надалі, фінрегулятора, вочевидь, не дуже турбує.