UA / RU
Підтримати ZN.ua

«АЛЬФА БАНК» — У РОСІЇ, ПРИВАТБАНК — В УКРАЇНІ...

Наприкінці 2003 року одне з провідних фінансово-аналітичних видань США — журнал Global Finance — підбив п...

Автор: Наталія Тригуб

Наприкінці 2003 року одне з провідних фінансово-аналітичних видань США — журнал Global Finance — підбив підсумки традиційного рейтингу World’s Best Bank, у рамках якого аналітики й експерти фінансових ринків визначають найбільші й найуспішніші фінансові інститути в усьому світі. На думку експертів Global Finance, 2003 року найкращими міжнародними банками стали Citibank, HSBC, UBS, The Bank of New York і Goldman Sachs.

У регіональних номінаціях нагороди Global Finance присуджено найкращим регіональним банкам із 50 країн світу. Зокрема, найкращим українським банком 2003 року визнано Приватбанк. «Альфа Банк» став найкращим у Росії, Казкомерцбанк — у Казахстані, також із країн СНД у рейтинг потрапили Національний банк Узбекистану та Міжнародний банк Азербайджану.

Як зазначають експерти Global Finance в огляді, присвяченому Україні, Приватбанк активно розвивається, упроваджує силу-силенну різноманітних програм споживчого кредитування — від житла до автомобілів. «Керівництво банку вітає активний розвиток сильного бізнесу роздрібних послуг, підкріплений інвестиціями в основні технології, такі, як платіжні карткові системи. Крім того, у банку солідний список корпоративних клієнтів — сьогодні це великий плюс і свідчення того, що українська економіка переборює кризу», — вважають аналітики Global Finance.