UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зустріч Зеленського та Орбана може відбутися вже наступного тижня – ЗМІ

Угорського прем’єра підштовхували до зустрічі на саміті ЄС

Вже наступного тижня може відбутися зустріч президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана – відомого противника військової допомоги Україні та найпомітнішого прихильника російського диктатора Владіміра Путіна серед європейських лідерів. 

«Віктор Орбан уже наступного тижня може зустрітись із Володимиром Зеленським, аби зробити крок до налагодження відносин між Києвом і Будапештом під тиском з боку ЄС», – повідомляє «Європейська правда» із посиланням на свої джерела.

Читайте також: Україна повністю виконає вимоги Угорщини щодо нацменшин – Стефанішина на переговорах про вступ до ЄС

За даними видання, до цього Орбана підштовхували на саміті ЄС 27-28 червня в Брюсселі, де був присутній Зеленський.

«Я особисто кілька разів говорив, що Орбану варто поїхати до України та нарешті поговорити із Зеленським. І я сподіваюся, це станеться», – розповів виданню один із членів Євроради.

Читайте також: ЄС погодив надання Україні військової допомоги, подолавши вето Угорщини — Bloomberg

Зустріч Орбана та Зеленського важлива з огляду на те, що з першого липня починається піврічний термін угорського головування у Раді ЄС. Нагадаємо, Віктор Орбан розкритикував рішення ЄС почати переговори про вступ України, але заявив, що не збирається блокувати процес перемовин.

Пізніше речник Євросоюзу Пітер Стано заявив, що Угорщина не впливатиме на формування порядку денного Союзу, адже у Будапешта не буде відповідних повноважень.

Читайте також: Україні не обов'язково перемагати у війні — Орбан

Добігає кінця «Український тиждень» у ЄС, центральною подією якого став початок переговорів про вступ України до Союзу. Про основні ризики, які на нас чекають, якщо ми поспішатимемо і не готуватимемось, як слід, розповідає редакторка відділу економіки ZN.UA Юлія Самаєва у статті «Україна—ЄС. Шлях від «пісень і танців» до «вугілля і сталі» буде довгим».