UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зустріч глав МЗС Євросоюзу перенесли з Будапешта до Брюсселя — Боррель

За його словами, Європа повинна надіслати сигнал Угорщині.

Серпневі зустрічі європейських глав МЗС та Міноборони перенесуть з Будапешта до Брюсселя через опозицію Угорщини щодо політики Євросоюзу. Про це заявив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, повідомляє CNN.

«Я розумів, що ми повинні надіслати сигнал [Угорщині], навіть якщо це символічний сигнал, що опозиція до зовнішньої політики Європейського Союзу та дискредитація ЄС як «сторони війни» повинна мати певні наслідки», — заявив Боррель.

Читайте також: "Не бачимо причин для цього": Словаччина відмовилась бойкотувати головування Угорщини в ЄС

Він також додав, що у Європі проаналізували заяви та дії премʼєра Угорщини Віктора Орбана та міністра закордонних справ країни Петера Сійярто. За його словами, усі країни-члени, за невеликим винятком, дуже критично поставилися до їхньої поведінки.

Раніше ЗМІ повідомляли, що глави МЗС ЄС збираються бойкотувати неформальну зустріч у Будапешті 28-30 серпня, аби провчити Орбана за його «мирні візити» до Москви та Пекіна, через що Боррель хотів провести зібрання міністрів у Брюсселі. Як компромісний варіант Польща пропонувала перенести зустріч до Львова, проте Угорщина виступила проти цього.