UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Зеленський ледь не посварився із главою польського МЗС під час його візиту до Києва

"Атмосфера під час перемовин була конфліктною".

Президент України Володимир Зеленський конфліктував з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським під час його візиту до української столиці. Про це повідомляє Wprost.

За словами джерел порталу, польська сторона була "щонайменше здивована" стилем, в якому український президент намагався поводитися із Сікорським.

"За свідченнями учасників розмови, атмосфера між Зеленським і Сікорським була вкрай напруженою, можна було навіть говорити про розкол", – зазначили журналісти.

Український лідер одразу звинуватив Варшаву, що вона не підтримує Київ на шляху до ЄС. Сікорський відповів, що Польщі знадобилося десятиліття для вступу, а запропонований Офісом Зеленського термін "нереалістичний".

Зеленський також заявив, що Польща повинна передати Україні більше військової техніки, від чого вона відмовляється, і що польські ЗС повинні збивати російські безпілотники і ракети ще до того, як вони увійдуть у їхній повітряний простір.

"Аргумент про ракети Сікорський відкинув, заявивши, що таке рішення не може бути прийняте без НАТО. Щодо постачання військової техніки, то він пояснив, що Польща готова передати Україні винищувачі МіГ-29, які залишилися на її озброєнні, коли союзники вирішать перекинути свої літаки до Польщі. Ані ці аргументи, ані факт великої підтримки від самого початку війни не допомогли", – йдеться у матеріалі.

Зеленський також наголосив, що Польща роздмухує тему Волинської трагедії з внутрішньополітичних міркувань і не повинна піднімати цю тему. Сікорський закликав до ексгумації жертв для гідного перепоховання.

Читайте також: Сікорський: Україна ухвалила закон про мобілізацію щонайменше на рік пізніше

"У якийсь момент атмосфера була настільки поганою, що можна було навіть говорити про сутичку. Литовська делегація не намагалася підтримати польського міністра", — кажуть журналісти.

Українська сторона, підкреслюється у статті, нібито намагалася перекласти провину за атмосферу на зустрічі на Сікорського.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що Польща очікує на зголошення достатньої кількості українців, щоб почати формувати Український легіон. За його словами, тисячі українців у Польщі зареєструвалися у базі даних, щоб оновити місце проживання.