UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Під час атаки на Ізмаїл один із російських безпілотників впав на території Румунії

Місцеві жителі повідомляли, що ворожі дрони пролітали над їхніми будинками.

Місцеві жителі прикордонних районів Румунії повідомляють, що під час масованої атаки російських безпілотників на портову інфраструктуру Ізмаїла, один з них, ймовірно, впав на території сусідньої країни. Про це повідомляє Digi24.

Мер комуни Чаталкіой у Тулчі Тудор Чернега розповів про «жахливі моменти», які пережили місцеві жителі в середу вранці після атаки безпілотників на порт Ізмаїл.

За його словами, місцеві жителі повідомляли, що ворожі дрони пролетіли над їхніми будинками, а один з них упав у лісі. Мер повідомив, що пошуки були розпочаті, але залишків дрона не знайшли.

Те, що дрони пролітали над будинками, за словами Чернеги, тільки підтверджує, що вони летіли з кількох напрямків, щоб заплутати протиповітряну оборону.

"Коли дійшли чутки, що дрон впав на нашу територію, почалася паніка, бо точність у них не висока. Люди були налякані, вибиті вікна, тому що через болотисту місцевість ударна хвиля поширювалася дуже сильно, створюючи враження землетрусу", – сказав глава комуни.  

Читайте також: Рух суден Дунаєм продовжується після останніх атак – Румунія розмитнить до 30 кораблів за два дні

Водночас, Міноборони Румунії також відреагувало на атаку Росії біля кордону з країною. За даними оборонного відомства, "на цей час немає можливості прямої військової загрози національній території або територіальним водам Румунії".

Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ, атака росіян внутрішнього порту України через річку Дунай викликала зростання світових цін на продовольство, оскільки це нова перешкода для експорту українського зерно.