UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський прилетів до Британії, там його зустрів Залужний

Колишній головнокомандувач нещодавно приступив до виконання обовʼязків посла. 

Президент Володимир Зеленський прибув до Британії, там він візьме участь у саміті Європейської політичної спільноти. В аеропорту його зустрів колишній головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Сполученому Королівстві Валерій Залужний, повідомив Зеленський у Telegram

Президент зазначив, що на саміті обговорюватимуться "спільні теми та виклики". Там Зеленський проведе двосторонні зустрічі та підпише нові безпекові угоди. 

Також президент додав, що проведе ряд зустрічей із вищими посадовими особами Британії. Він зазначив, що зустрінеться з королем Чарльзом ІІІ, новим прем'єр-міністром Кіром Стармером, урядовцями, а також керівниками оборонних компаній країни.

Читайте також: Фон дер Ляєн пропустить саміт Європейської політичної спільноти в Британії — Politico

"Підпишемо міжурядову угоду про підтримку українського ОПК, обговоримо майбутню оборонну співпрацю та розширення наших можливостей захисту", — повідомив Зеленський.

Нагадаємо, Валерій Залужний 11 липня опублікував світлину з Великобританії, де він приступив до виконання обовʼязків посла України. Тоді він написав, що "продовжує служити" своїй державі.