UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський обговорив з Макроном посилення української ППО та інші нагальні потреби ЗСУ

Також відбувся обмін думками щодо функціонування "зернового коридору" та шляхів посилення його захисту.

Президент України Володимир Зеленський у межах телефонної розмови з лідером Франції Еммануелем Макроном обговорив посилення протиповітряної оборони України, а макрофінансову підтримку нашої держави. Повідомляє офіційний сайт президента України.

Лідери держав обговорили ситуацію на полі бою та найнагальніші потреби українських захисників, насамперед щодо посилення протиповітряної оборони, стосовно далекобійної зброї та збільшення морських спроможностей України. Також відбувся обмін думками щодо функціонування "зернового коридору" та шляхів посилення його захисту.

У контексті обговорення співпраці України з ЄС Зеленський і Макрон торкнулися питань подальшої макрофінансової підтримки нашої країни, зокрема з використанням нового фінансового інструменту Ukraine Facility. Зеленський відзначив важливість ухвалення рішення про започаткування переговорів про вступ України до Євросоюзу.

Читайте також: Макрон та Шольц обговорили подальші кроки щодо підтримки України

Також піднімалися питання подальшим крокам із реалізації Української формули миру. Зеленський поінформував про підготовку наступної зустрічі на рівні радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів держав.

Раніше посол Франції в Україні Гаель Весьєр під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі заявляв, що війна в Україні може завадити членству нашої держави у Північноатлантичному альянсі, але не в Євросоюзі.