UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський обговорив із Вучичем питання співпраці між Україною та Сербією

Глава держави також подякував сербському лідеру за участь у Глобальному саміті миру.

Президент України Володимир Зеленський у межах зустрічі зі своїм сербським колегою Александарам Вучичем на полях саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії поговорив про поглибленням співпраці між Києвом та Белградом. Про це він написав у своєму Telegram.

"Під час зустрічі з президентом Сербії Александром Вучичем обговорили безпекові питання та розвиток двосторонніх відносин. Вдячний за участь Сербії в першому Глобальному саміті миру та приєднання до Спільного комюніке. Цінуємо фінансову й гуманітарну допомогу нашій державі", – йдеться у дописі глави держави.

У своєму пості в Instagram Вучич сказав, що під час "гарної зустрічі" із Зеленським обговорив "усі виклики та важливі питання, як для Сербії та України, так і для Європи та світу".

"Я наголосив на важливості відновлення миру та стабільності на нашому континенті та повторив, що цього можна досягти лише шляхом діалогу та політичних рішень", – наголосив сербський президент.

Читайте також: Через спеку у Сербії вперше висохло озеро Русанда - Reuters

Раніше видання Financial Times повідомляло, що з 2022 року через треті країни до України потрапили сербські снаряди на приблизно 800 мільйонів євро. Цю суму доволі точно називав президент Сербії Александр Вучич, коли представляв ситуацію як бізнес-можливість, наполягаючи на тому, що він не прийматиме жодної сторони у війні