UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Здатні поїхати в Україну": регіон у Німеччині не допомагатиме українським чоловікам з протермінованим паспортом

У Гессені проживає майже 20 тисяч чоловіків з України.

Федеральна земля Гессен, що у Німеччині, не видаватиме українським чоловікам  призовного віку з протермінованим закордонним паспортом проїзний документ для поїздок за кордон. Про це у відповіді німецькому депутату з ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" повідомили у міністерстві праці та соціальних справ Гессену, повідомляє DW.

"Вони [українські чоловіки] здатні поїхати в Україну для отримання паспорта та проходження військової служби", — заявили у міністерстві.

Зазначається, що у Гессені проживають майже 20 тисяч українських чоловіків призовного віку. У міністерстві праці та соціальних справ назвали "зрозумілими інтересами" намагання України повернути цих людей для проходження військової служби. 

Читайте також: Німецька опозиція не виключає повернення в Україну військовозобов'язаних біженців. Є умова

Німеччина видає проїзні документи, що замінюють закордонні паспорти, лише у тих випадках, коли вони не порушують суверенітет іншої країни, йдеться на сайті з надання адмінпослуг Гессену. Кожне рішення ухвалюється індивідуально.

Раніше генеральний секретар німецької партії ХДС Карстен Ліннеманн висловився за повне скасування пільг для українських біженців, які не бажають працювати. За його словами, для таких людей "явно бракувало відповідних стимулів".