UA / RU
Підтримати ZN.ua

За два дні над Балтійським морем зафіксували шість російських літаків

Вони не надали планів польоту.

У п'ятницю та суботу, 20 та 21 вересня, над Балтійським морем зафіксували шість російських літаків. Росіяни не надали планів польоту та не вмикали транспондери, повідомляє Delfi з посиланням на Військово-повітряні сили Латвії.

Читайте також: Російський винищувач порушив повітряний простір Швеції

Зазначається, що у повітря підіймали розміщені у Латвії літаки НАТО Eurofighter. Вони попередили порушників та супроводили їх.

Росіяни не вперше проводять маневри у повітряному просторі європейських країн, зокрема над Балтійським морем. Так, у серпні ЗС Польщі заявили, що пара їхніх винищувачів F-16 перехопила російський літак-розвідник Іл-20. Він виконував розвідувальну місію над Балтійським морем. Також Повітряні сили Німеччини також повідомляли про перехоплення російських винищувачів у тому ж регіоні. Місію на літаках Eurofighter вони виконували разом зі Швецією у рамках місії НАТО VAPB із захисту Балтики.

Раніше берлінський кореспондент газети The Telegraph Джеймс Ротвелл зазначав, що Росія становить загрозу для Аландських островів у Балтійському морі. Журналіст вказував на те, що морське спостереження на архіпелагу посилилось після вступу Фінляндії до НАТО та повномасштабного вторгнення Росії в Україну.