UA / RU
Підтримати ZN.ua

Vici продає завод потужністю 120 тисяч тонн в Калінінграді і йде з Росії

Рішення ухвалено не публічно, а дізнались про нього лише завдяки звіту російської “дочки” компанії

Viciunai Group, яка більше відома за брендом крабових паличок чи сурімі Vici, закриває бізнес у Росії. Про наміри литовської компанії дізнались з опублікованого звіту російської частки цього бізнесу – ТОВ «Вичюнай-русь», повідомляє Forbes.

Продаж активу російському бізнесу відбудеться незабаром, оскільки угода про продаж калінінградського підрозділу погоджена російськими чиновниками.

Читайте також: VICI йде, але не йде з РФ

Російському бізнесу передадуть, за інформацією звіту права вимог за позиками та боргами на $29,4 млн і €1,86 млн .

Viciunai Group раніше потрапило у скандал у звязку зі своїми численними обіцянками припинити роботу підприємства в Калінінграді та співпрацю з Росією. Однак “Вічунай груп”, продовжувала бізнес у Росії, посилаючись на різноманітні відмовки, наприклад на необхідність завершити опрацювання сировини.

Реагування на критичні зауваження як в Україні, так і в Литві почалось лише тоді, коли перед мерією Каунаса почали відбуватися масові акції протесту. В той час мером Каунаса був один зі співвласників цього одного з найпотужніших у Європі та світі виробників морепродуктів. До речі Вісвальдас Матіошайтіс продовжує обіймати посаду мера литовського міста.

У 2023 році стався скандал, коли у китайських морепродуктах, які доставила до України литовська компанія «Viciunaj group», виявлено велику концентрацію небезпечного для здоров’я кадмію.