UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Виборює козирі для переговорів": в Естонії прокоментували операцію України у Курській області

За словами Певкура, Київ показав свою здатність воювати. 

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур висловив думку, що операцією у Курській області Україна виборює кращі позиції для майбутніх мирних перемовин з РФ. В інтервʼю "Європейській правді" він заявив, що своїм наступом Київ спростував "могутність" Росії.

"Під час переговорів потрібно мати на руках хороші карти. А щоб мати такі козирі, їх треба вибороти. І це саме те, що робить Україна на Курщині", — заявив очільник Міноборони Естонії.

Читайте також: Солдати ЗСУ дізналися про операцію у Курській області менш ніж за добу до початку — 80 ОДШБр

За його словами, Україна довела, що має достатньо сил, аби відвоювати землі у росіян. Певкур підкреслив, що Київ показав свою здатність воювати.

Раніше у Міноборони Естонії заявляли, що операцією у Курській області Україна застала РФ зненацька. За словами заступника начальника штабу дивізії Сил оборони Маттіаса Пуусеппа, російське командування не змогло ефективно відреагувати на дії ЗСУ, обмежившись оборонними заходами. 

Детальніше про український наступ на російську територію та які наслідки він матиме, читайте у статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження".