UA / RU
Підтримати ZN.ua

Велика Британія запровадила санкції через передачу Іраном балістичних ракет Росії: перелік осіб та структур

Зокрема Британія вводить санкції проти Повітряно-космічних сил Росії.

Уряд Великої Британії у вівторок, 10 вересня, оголосив про запровадження санкції проти Ірану та Росії у відповідь на передачу балістичних ракет. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Британії.

Зазначається, що таке рішення було ухвалено після неодноразових попереджень Великої Британії та міжнародних партнерів, які закликали Іран не передавати зброю Росії. 

“Постачання Іраном Росії балістичних ракет для підживлення її незаконного вторгнення в Україну є значною і небезпечною ескалацією. Ми чітко заявили, що будь-яка передача Іраном балістичних ракет зіткнеться з серйозною відповіддю. Сьогодні, разом з нашими міжнародними партнерами, ми засуджуємо таку поведінку Ірану і його спроби підірвати глобальну безпеку”, – наголосив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі. 

Читайте також: Франція, Німеччина та Велика Британія скасують авіасполучення з Іраном через постачання ракет до Росії

Зокрема, разом зі США, Велика Британія запроваджує санкції проти низки іранських посадовців та організацій за сприяння військовій підтримці Іраном Росії. Йдеться про осіб, які беруть участь у ланцюгах постачання Росії балістичних ракет і безпілотників. 

До тих іранських посадовців, що підпадають під заморожування активів і заборону на поїздки, входять:

Серед тих, на кого поширюється заморожування активів: 

Читайте також: Іран визнав відправку ракет до Росії в обмін на соєві боби й пшеницю — The Telegraph

До санкційного списку також увійшли російські військові структури:

Також через участь перевезенні військових вантажів з Ірану до Росії під обмеження потрапили п'ять російських вантажних суден. До них відносяться: “Скіф-В” (IMO 8858087), “Омскій” (IMO 8889385), “Муса Джаліл” (IMO 8846814), “Бегей” (IMO 8943210), “Балтійскій” (IMO 7612448).

Раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив постачання Іраном балістичних ракет до Росії та заявив про подальші санкції. Крім того, один з членів парламенту Ірану підтвердив, що його країна відправляє балістичні ракети російським військам, які воюють в Україні, в обмін на соєві боби й пшеницю. Він вважає, що Іран має право надавати ракети Росії у відповідь на військову допомогу Україні з боку НАТО і Європи.