UA / RU
Підтримати ZN.ua

Велика Британія хоче заохотити інші держави збільшити допомогу Україні – міністр Шаппс

Напередодні Сполучене Королівство оголосило про рекордний пакет допомоги Україні.

Велика Британія прагне заохотити інші країни збільшити підтримку України, щоб наша держава змогла перемогти у війни проти Росії.

Про це заявив британський міністр оборони Ґрант Шаппс за підсумками розмови зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим.

Читайте також: Наступні кілька місяців будуть критичними для України – заява Білого дому

«Напередодні глобальної конференції щодо фінансування України я поспілкувався з міністром оборони України Рустемом Умеровим, щоб скоординувати надання рекордного пакету допомоги від Великої Британії у розмірі 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів.

Велика Британія прагне заохотити інші країни збільшити свою підтримку, щоб ми могли надати Україні те, що їй потрібно для перемоги», − написав він у соцмережі X.

Нагадаємо, Шаппс заявив, що цей рік повинен стати «точкою перелому» для вирішення майбутнього британської оборони, оскільки у 2024 році світ стане більш небезпечним і вимагатиме від Великої Британії та її союзників боротьби з «ірраціональними» силами унаслідок низки конфліктів, які «ймовірно, будуть зростати».

Читайте також: Мєдвєдєв намалював ще одну «червону лінію» для Британії стосовно України

Раніше Україна та Велика Британія підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Сполучене Королівство стало першим, хто зробив це, пообіцявши Києву «постійну та всебічну підтримку» протягом десятиліття. Зокрема йдеться про обмін розвідданими, допомогу у сфері кібербезпеки, медицини, військову підготовку та оборонно-промислове співробітництво.

Також британський прем'єр Ріші Сунак оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги на 2024-2025 роки. Його вартість − 2,5 мільярдів фунтів, з яких щонайменше 200 мільйонів будуть витрачені на термінову закупівлю та виробництво військових БПЛА. Тож Сунак фактично анонсував найбільше постачання дронів нашій країні за час війни.