UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Угорщині вважають, що мир в Україні може настати при Трампі

Там також сподіваються на «хороші угорсько-американські стосунки».

У Будапешті вважають потенційне повернення колишнього президента США Дональда Трампа у Білий дім «шансом для миру» в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в інтервʼю Reuters.

«Я вважаю, що має відбутися дуже сильний зовнішній вплив, щоб змусити їх [Україну та РФ] принаймні вести переговори. У кого є шанс на це в найближчий період? Це тільки президент Трамп, якщо його оберуть», — заявив угорський міністр.

Читайте також: Чому члени НАТО стурбовані другим можливим президентством Трампа? — Bloomberg

Він також сказав, що у Будапешті бачать «шанс для хороших угорсько-американських відносин», якщо Трамп переможе на виборах у листопаді.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 11 липня угорський премʼєр Віктор Орбан зустрінеться із Трампом у його резиденції Мар-а-Лаго, що у Флориді. Зустріч, імовірно, ще більше посилить занепокоєння, що глава уряду Угорщині працює як посередник між російським диктатором Путіним і Трампом, зазначає Bloomberg.

Також союзник Трампа Елбрідж Колбі заявив, що Європа «має взяти на себе головну відповідальність» за війну в Україні. За його словами, європейцям не варто очікувати значної підтримки з боку США щодо Києва за Трампа.