UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Німеччині стався вибух на найбільшому хімзаводі BASF

На місці спалахнула пожежа та постраждали 14 працівників.

У німецькому місті Людвігсгафен землі Рейнланд-Пфальц у понеділок вранці стався вибух на найбільшому хімічному заводі компанії BASF, внаслідок якого на підприємстві спалахнула пожежа, а 14 співробітників отримали поранення, повідомляє SWR.

Причина вибуху наразі встановлюється. О 14:00 компанія повідомила, що пожежу вдалось загасити.

«Внаслідок інциденту легкі травми отримали 14 працівників, які профілактично доставлені в заводську амбулаторію», - йдеться в заяві концерну.

За попередніми даними, внаслідок пожежі стався викид пожежних газів, тому жителів прилеглих районів просили закрити вікна. Однак згодом мерія міста повідомила, що повітря в місті безпечне та відкликала своє оголошення.

BASF (Badische Anilin- & Soda-Fabrik) — найбільший у світі хімічний концерн. Заводи концерну виробляють широкий спектр продуктів, як от пластик, фарбу, косметику, харчові добавки, технічні та будівельні хімікати, засоби агрохімічного захисту рослин тощо.

Нагадаємо, у червні у польському місті Скаржисько-Каменна на заводі з виготовлення зброї Mesko стався вибух у цеху ракетного палива. Тоді один працівник загинув, а ще один отримав поранення.