UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Італії збільшилася кількість загиблих унаслідок негоди: яка погода буде сьогодні

Більшість загиблих – пенсіонери.

Унаслідок сильної повені у регіоні Тоскана в Італії загинули щонайменше семеро людей, ще двоє вважаються зниклими безвісти. Останньою жертвою негоди став 73-річний чоловік, тіло якого знайшли у місті Прато. Він загинув від ураження електричним струмом. У суботу 4 жовтня знову очікуються зливи та грози.

У провінції ввели надзвичайний стан, пише Agenzia Giornalistica Italia. Прем'єр-міністерка Джорджія Мелоні заявила, уряд виділив 5 мільйонів євро для забезпечення невідкладних заходів у боротьбі з негодою.

Читайте також: Через негоду в Україні загинули вже чотири людини, три області потерпають найбільше

Протягом двох днів у Тоскані тривають інтенсивні дощі та сильний вітер. Понад 400 рятувальників працюють в провінціях Флоренція, Пістойя, Піза, Ліворно і Прато. Задіяні три вертольоти, водолази, водні та річкові команди, а з низки регіонів прибуло підкріплення у вигляді 4 амфібійних транспортних засобів.

За прогнозом погоди, 4 листопада, у другій половині дня в Лігурії, Емілії-Романьї та Тоскані очікуються опади у вигляді злив і гроз. Уздовж узбережжя будуть сильні морські шторми.

Читайте також: Негода у Києві пошкодила найбільший прапор України

Кількість постраждалих у Тоскані зросла до семи

Поліцейські знайшли тіло жінки, яка зникла разом зі своїм чоловіком у Вінчі (Флоренція). Тіло 65-річної Терези Пероне знаходилося приблизно в 3 км від машини подружжя, яку ввечері 2 листопада змило водою. Уранці 3 листопада водолази пожежної бригади витягли тіло її чоловіка - 70-річного Антоніно Мадонія. Його тіло також знаходилося приблизно в 3 км від машини, між містами Лампореккьо (Пістойя) і Вінчі.

Подружжя, яке жило в Лампореккьо, розмовляло по телефону зі своєю дочкою, коли їх змило потоком води на дорозі. Схоже, що асфальт не витримав і машина перекинулася, а подружжя викинуло назовні.

У Прато вулиці затопило, десятки автомобілів затягнуло багнюкою, вода також проникла на перший поверх лікарні Санто-Стефано. Мер міста закликав громадян залишатися на верхніх поверхах своїх будинків і не виїжджати на автомобілях.

Читайте також: Тропічний шторм «Хіларі» сколихнув всю Каліфорнію

У Монтемурло загинули двоє літніх людей: чоловік один потонув у себе вдома, а хвора жінка, коли намагалася вигребти воду зі свого будинку. У Розіньяно, в провінції Ліворно, загинув літній чоловік під час евакуації рятувальників.

Проблеми також виникли в районі Пістойя і в Кампі-Бізенціо. У різних місцях пожежники евакуювали будинки, яким загрожувала небезпека затоплення. У Венето зник безвісти пожежник, який не був на службі і впав у воду під час спостереження за будинками, що перебували в зоні ризику.

Остання жертва - 73-річний чоловік, тіло якого було знайшли в Прато. Літній чоловік загинув від ураження електричним струмом.

Загалом шторм «Кіаран» забрав життя щонайменше сімох людей в інших країнах Європи. Майже всі вони загинули від падіння дерев на тлі вітру, який досягав 200 км/год. Двоє людей загинули у Франції, двоє в Бельгії, по одному в Нідерландах, Німеччині та Іспанії.

Читайте також: Жах наяву: руйнівні урагани обрушуватимуться на Землю «за найгіршим сценарієм»

Нагадаємо, у травні чотирнадцять людей загинули, а тисячі залишилися без даху над головою після повені в Емілії-Романьї в Італії.