UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Іспанії заарештували трьох проросійських хакерів

Їх підозрюють у кібератаках проти країн, які підтримують Україну. 

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Троє проросійських хакерів були заарештовані за ймовірні кібератаки проти Іспанії та інших країн НАТО з терористичною метою. Про це в суботу, 20 липня, заявила іспанська поліція, повідомляє Reuters.

Читайте також: Хакера, що зламав українські системи, виконуючи наказ Кремля, судять у США

Хакерів, зокрема, підозрюють у DDoS-атаках на державні установи й стратегічні сектори.

Кібератаки, як повідомляється, були націлені на вебсторінки державних і приватних організацій в урядових секторах, об'єкти критичної інфраструктури та основні служби в країнах, які підтримують Україну.

В будинку одного з підозрюваних знайшли, зокрема, прапор з серпом і молотом радянських часів.

“Ці комп'ютерні атаки були організовані хакерською групою NoName057(16), яка почала діяти після вторгнення Росії в Україну і була однією з найактивніших”, - йдеться в заяві поліції.

У своєму маніфесті кіберугруповання заявляло, що “буде реагувати на ворожі й відверто антиросійські дії західних русофобів”.

Арешти відбулися в Манакорі на іспанському Балеарському острові Майорка, а також в Уельві і Севільї на півдні Іспанії. Розслідування триває.

Читайте також: Російські та китайські хакери атакували  кіберінфраструктуру Чехії 

Раніше повідомлялося, що США запровадили санкції проти двох лідерів російського хакерського угруповання Cyber ​​Army of Russia Reborn (CARR) через кібератаки на об'єкти американської критичної інфраструктури.

Угруповання CARR також здійснювало кібератаки проти України й країн, які підтримують Київ. Минулого року група проводила хакерські атаки на об'єкти критичної інфраструктури в США та Європі.