UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Іспанії відбулися сутички між поліцією та протестувальниками

Фермери та водії вантажівок намагались заблокувати автомагістраль.

У Мадриді відбулися сутички іспанської поліції із групами фермерів та водіїв вантажівок, які намагалися заблокувати основну автомагістраль, пише Reuters

Це одна з кількох акцій протесту, що прокотилися Європейським Союзом: протестувальники виступають проти екологічних правил ЄС і того, що вони вважають надмірними податками і бюрократичною тяганиною.

Група, що представляє водіїв, Plataforma Nacional, і новостворена група фермерів, Plataforma 6-F, в суботу зібралися разом, щоб спільно вимагати дій від іспанських і європейських лідерів. Вони стверджують, що правила захисту навколишнього середовища роблять їх менш конкурентоспроможними порівняно з іншими регіонами.

Читайте також: Румунський уряд досяг домовленостей із фермерами та перевізниками: страйк припинять

Одягнені у жовті жилети члени обох груп, розмахуючи іспанськими прапорами і вигукуючи «Віва Іспанія», зібралися на автостоянці біля стадіону «Атлетіко де Мадрид» і проголосували за об'єднання зусиль. Відтепер вони протестуватимуть разом.

«Уряд змушує нас вживати заходів, які означають, що продукти, на жаль, не потраплять до споживачів вчасно. Саме тому ми закликаємо політиків взяти на себе відповідальність і щось зробити», — сказав Мануель Ернандес, голова Національної платформи, що представляє інтереси водіїв вантажівок.

З вівторка іспанські фермери приєдналися до своїх колег з Німеччини, Франції, Італії, Португалії та Бельгії у щоденних акціях протесту, які включають блокування кількох автомагістралей і портів.

Невдовзі після голосування сотні протестувальників обійшли навколо мадридського стадіону, а потім спробували потрапити на головну автомагістраль ґрунтовою дорогою. Застосувавши силу, десятки поліцейських зупинили їх на цьому шляху.

Пізніше група з близько 200 протестувальників спробувала зібратися біля штаб-квартири правлячої в Іспанії Соціалістичної партії, однак значна присутність поліції не дозволила їм підійти надто близько.

Обидві групи пообіцяли продовжувати протести в Мадриді і по всій країні, доки їхні вимоги не будуть виконані.