UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ірландії зачинять «значну кількість» центрів, де живуть українські біженці

Зміни відбулися через нову політику надання житла отримувачам тимчасового захисту.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

У департаменті інтеграції Ірландії повідомили, що найближчими місяцями закриють «значну кількість» центрів розміщення українських біженців. Влада країни змінює політику надання житла для тих, хто отримує тимчасовий захист, повідомляє The Irish Times.

Зміни відбулися через те, що нова політика надання житла на 90 днів особам, які отримали тимчасовий захист, сприяла збільшенню кількості вакансій. У департаменті заявили, що люди «щодня» покидають таке житло, щоб влаштуватися самостійно. У результаті тепер влада намагається «консолідувати та раціоналізувати портфель розміщення».

Читайте також: Ринок розкоші в Польщі зростає завдяки біженцям з України

«Політика 90 днів означає, що отримувачі тимчасового захисту, які прибули після 14 березня, не будуть забезпечені довгостроковим житлом, і люди також щодня виїжджають з центрів, влаштовуючись самостійно», — повідомив речник департаменту.

Раніше Reuters повідомляв, що Ірландія із серпня скоротить фінансову підтримку українських біженців, які користуються житлом, що надає держава. Щотижнева оплата скоротиться з 220 до 38,80 євро.