UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Болгарії на чорноморському узбережжі виявили БпЛА з вибухівкою

Міноборони відправило спецпідрозділ для перевірки об’єкта

Міністерство оборони Болгарії повідомило в понеділок, 18 вересня, що направило спеціальний підрозділ для перевірки та деактивації безпілотника з вибухівкою, який в неділю ввечері виявили поблизу міста Тюленово на чорноморському узбережжі.

«Сьогодні вранці о 6:10 ранку виїхала спецгрупа у складі п’яти військових. На місці спеціалізована група проведе розвідку об’єкта, після чого буде прийнято рішення, де його утилізувати», - йдеться у повідомленні болгарського відомства.

Туристичне містечко Тюленово розташоване за 70 км від кордону з Румунією. Болгарські ЗМІ повідомили, що безпілотник із вибухівкою впав пізно ввечері в неділю. Кореспондент Nova.bg зазначає, що дрон має довжину від 3 до 3,5 метрів, а до нього був прикріплений контейнер із вибухівкою.

Читайте також: Українські захисники знищили усі крилаті ракети та більшість дронів, що атакували Україну вночі

На початку вересня Румунія вперше визнала, що знайшла уламки російських безпілотників на території своєї країни після атак російських дронів-камікадзе на населені пункти півдня України.

Міністерство закордонних справ Румунії викликало тимчасово повіреного у справах РФ та передало протест через порушення повітряного простору Румунії.

Згодом в Румунії заявили, що розмістили в районі дельти Дунаю близько 600 військовослужбовців та радіолокаційні системи та за потреби будуть збивати російські безпілотники.