UA / RU
Підтримати ZN.ua

Усі партії Данії погодилися з тим, що Україна має право заходити на територію РФ – ЗМІ

"Коли ви бачите, що вони мають ресурси і сили для проведення такого типу операцій, є підстави для оптимізму".

Урядові партії Данії у повному склади виступили зі схваленням того, що Україна має право заходити на територію Російської Федерації. Про це повідомляє DR.

Єспер Петерсен, представник Соціал-демократичної партії прем'єрки Метте Фредеріксен, підкреслив, що останні події на Курщині є приводом для стриманого оптимізму.

"Коли ви бачите, що вони мають ресурси і сили для проведення такого типу операцій, є підстави для оптимізму", – зазначив політик

Міхаель Оструп, член Ліберальної партії, також з повагою ставиться до цих атак. За йог ословами, це "абсолютно нормально", що Україна перетнула російський кордон.

Такої ж думки і представник "Поміркованих" Єппе Сьое, який називає атаку "цілком природною".

"Іноді необхідно перетинати кордон країни, з якою ви перебуваєте у стані війни. Я думаю, що це цілком природно в прикордонній війні між двома країнами", – додав Сьое.

Опозиційна Данська народна партія також виказала своє схвалення наступу ЗСУ на Курщині – член даної Алекс Арендтсен наголосив, що ці атаки "абсолютно блискучі і добре помітні".

Представника лібералів Ларса-Крістіана Браска заявив, що зараз немає жодних підстав вважати, що українці не дотримуються законів війни.

"Українці переслідують військових і військові бази і нічого не роблять цивільному населенню. У них інша етика і мораль, ніж у росіян. Вони поважають права людини", – сказав чиновник.

Читайте також: РФ вивела частину військ з півдня України для оборони Курської області – Politico

Усі партії єдиноголосно зазначають, що привід для занепокоєння з'явиться лише тоді, коли Україна почне захоплювати частину російської території.

"Для нас важливо підтримувати Україну в її боротьбі за свободу, щоб звільнити власну територію, а не для того, щоб отримати нову територію", – сказав Міхаель Оструп.

Раніше речник МЗС Георгій Тихий заявляв, Україна не зацікавлена у тому, щоб "забирати" собі території РФ, у тому числі Курську область. Він підкреслив, що Київ хоче захистити своїх громадян, а операція ЗСУ не дає ворогу перекидати додаткові підрозділи на Схід та ускладнює йому логістику.