UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд Литви виділить Україні майже 13 млн євро на відновлення країни

На фінансування та реалізацію програми «Реабілітація та реінтеграція поранених і постраждалих від війни в Україні» планується виділити 10 млн євро.

На засіданні уряду Литви було схвалено рішення про виділення 12,7 млн євро на проєкти та програми, пов'язані з відновленням України та реабілітацією військових. Про це повідомляє Delfi.

"На фінансування та реалізацію проєкту "Реновація та відновлення школи Зелений Гай (Миколаїв)" заплановано 2,7 млн євро, половину цієї суми виділено з асигнувань держбюджету Фонду співробітництва в цілях розвитку та гуманітарної допомоги, решта суми - з внеску цільового партнера. Запланована тривалість реалізації проєкту - 18 місяців, реалізовуватиме його Центральне агентство управління проєктами", – зазначають у виданні.

На фінансування та реалізацію програми "Реабілітація та реінтеграція поранених і постраждалих від війни в Україні", кажуть в уряді, планується виділити 10 млн євро.

"Кошти виділяють на реконструкцію реабілітаційного центру травм спинного мозку Дніпровської державної університетської лікарні (до 2,5 млн євро), на реконструкцію відділення Unbroken Львівського міського реабілітаційного центру в селищі Брюховичі (до 5,6 млн євро), а також до 1,9 млн євро для установ і організацій, які провадять діяльність, пов'язану з послугами реабілітації та реінтеграції, для зміцнення та розвитку послуг, а також на адміністративні витрати цих проєктів", – додали у матеріалі.

Читайте також: Посол Латвії: Ми підтримаємо будь-яке рішення України щодо мирних переговорів з РФ

Раніше міністр оборони Лаурінас Кащюнас заявляв, що уряд Литви у середу, 29 травня, вирішив виділити 13,5 мільйона євро на закупівлю радарів для України. За словами Кащюнаса, цьогоріч Литва хоче купити для України чотири радари.