UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ультраправа партія Ле Пен програла на виборах у Франції – екзитполи ставлять її на третє місце

Перемогу можуть здобути ліві партії, а не праві, як прогнозувалося

7 липня у Франції завершився другий тур парламентських виборів. Екзитполи Ipsos та групи Talan для французького телебачення свідчать про можливість сенсаційної перемоги альянсу лівих сил, зазначає Le Monde. Сенсація полягає у можливій поразці ультраправої партії «Національне об’єднання», якій довгий час прогнозували перемогу.

За попередніми даними екзитполів, ТОП-3: 

  1. Новий народний фронт (альянс лівих) – 172-192 місць
  2. Пропрезидентські сили – 150 до 170 місць 
  3. Національне об’єднання – від 132 до 152 місць. 

«Якщо остаточні результати, які будуть уточнені найближчими годинами, будуть знаходитися в межах цих діапазонів, жодна партія не отримає абсолютної більшості у 289 місць», – зазначає Le Monde.

«Ганебний союз Еммануеля Макрона та Габріеля Атталя з крайніми лівими партіями позбавив французів політики реформ, до якої вони широко закликали», – прокоментував попередні результати виборів президент «Національного об’єднання» Джордан Барделла.

Читайте також: Ле Пен заявила, що обмежить використання Україною французьких далекобійних ракет у разі перемоги на виборах

Нагадаємо, опитування перед другим туром виборів показували, що «Національне об’єднання» не набере абсолютної більшості голосів (289), але отримає більше місць, ніж будь-яка інша партія.

Про результати першого туру позачергових парламентських виборів у Франції писав Петро Герасименко у статті «Дві помилки Макрона: що показали результати першого туру виборів у Франції» на ZN.UA.