UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український турист заплатить за свій "автограф" на Колізеї

За вандалізм у Колізеї молодий українець заплатить штраф, а то й сяде у в'язницю

19-річний український турист, який вирізав ініціали свого імені між першим кільцем і атріумом у Колізеї, відповість перед законом. Скоєне побачила відвідувачка, яка негайно сповістила поліцію.

Про це повідомила газета La Repubblica.

На молодого вандала склали протокол за псування та погіршення культурної спадщини, за що передбачено тюремне ув'язнення на термін від шести місяців до трьох років. Юнак також повинен буде сплатити адміністративний штраф у розмірі до 10 000 євро.

Читайте також: На ремонт Колізею виділять 18 млн євро
Читайте також: Через туристів обвалився фрагмент стіни Колізею

"У місті, багатому на скарби, які є надбанням людства, безумовно, не може бути місця для хуліганів та ідіотів», - так зазначив мер Риму Роберто Гуалтьєрі.

Подібні інциденти траплялися і раніше. 23 липня 2023 року 17-річна туристка зі Швейцарії була спіймана екскурсоводом, коли вирізала свої ініціали на Колізеї. У червні того ж року, з іншого боку, був зупинений особистий тренер болгарського походження Іван Дімітров, який виправдовувався так: «Я не знав, що Колізей був древнім».

Страждає не тільки Колізей, а й взагалі всі пам'ятки древньої культури. Нещодавно затримали британського туриста після того, як він вирізав ініціали свого імені та імен своїх дочок на стіні однієї з найвідоміших пам'яток Помпеї - Будинку весталок. Розташовані на південний схід від Неаполя, Помпеї були поховані внаслідок виверження вулкана Везувій у 79 році нашої ери.

Читайте також: У Парижі розпочався судовий процес проти винних у вандалізмі і розграбуванні Тріумфальної арки

37-річний житель Дербі сказав, що "хотів залишити там щось від себе. Він вибачився за свій вчинок, але йому доведеться заплатити», - зазначили у поліції.

Цього року італійський парламент затвердив нові жорсткі штрафи в розмірі від 15 000 до 60 000 євро для тих, кого визнали винним у нанесенні шкоди об'єкту, що представляє історичний, культурний чи культурний інтерес. Так що українському туристу ще пощастило.